Acasă Politic În PMP continuă gâlceava

În PMP continuă gâlceava

DISTRIBUIȚI

163088 – 17012022 – Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a anunțat că a convocat luni, în mod statutar, şedinţa Comitetului Executiv Național (CEN) al PMP, după ce ”gruparea condusă de domnul Tomac” a încercat în data de 12 ianuarie, ”în mod abuziv, preluarea conducerii partidului”. Diaconescu spune că se va adresa instanței.

Într-o postare pe Facebook, președintele PMP îl acuză pe Eugen Tomac că i-a blocat accesul pe pagina oficială de Facebook a partidului și că încearcă să îi împiedice pe membrii CEN să participe azi la ședință.

”(…) Vine şi ameninţă pe toate căile membrii CEN, să nu participe la şedinţa de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorităţii necesare pentru a putea fi luate măsuri”, a scris Diaconescu pe Facebook.

Preşedintele PMP a arătat că va supune dezbaterii CEN ”întreaga poveste, în detaliu şi cu dovezi clare, a acţiunii abuzive din 12 ianuarie”, lăsându-i pe ceilalţi să tragă concluziile privind “bunele intenţii” în ceea ce priveşte soarta acestui partid.

”În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineaţă încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă”, anunţă Diaconescu.

Săptămâna trecută, PMP a anunţat într-un mesaj oficial că în urma convocării şedinţei conducerii partidului s-a decis organizarea unui congres în luna februarie. Cristian Diaconescu precizează că nu a putut participa la adunarea din 12 ianuarie, în primul rând, pentru că nu a fost invitat, organizatorii ei fiind ”cât se poate de conştienţi” de ceea ce urmau să facă.

”Astfel, deşi mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac şi partenerii săi au creat o conjunctură neplăcută în care prezenţa mea ca şi preşedinte la întâlnire ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce îşi şi dorea domnul Tomac, îngrijorat şi conştient că nu are suficiente semnături pentru demersul său)”, explică președintele Cristian Diaconescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.