Acasă Politic Inițiativă legislativă în sprijinul pensionarilor militari

Inițiativă legislativă în sprijinul pensionarilor militari

DISTRIBUIȚI

163106 – 18012022Senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională a inițiat o propunere legislativă (B3/2022) care creează posibilitatea ca beneficiarii de pensii militare să poată alege modalitatea prin care pot primi taloanele de pensie: fie la domiciliu, fie la adresa de reședință, iar la solicitarea acestora, chiar în format electronic, pentru cei care nu doresc o copie fizică.

Inițiativa legislativă modifică şi completează articolului 67 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat prin care se statua că pensionarii militari pot primi taloanele de pensii doar la domiciliul acestora. O limitare nejustificată într-un moment în care mobilitatea este crescută și mai ales într-o epocă informațională.

”Propunerea a fost inițiată ca urmare a mai multor sesizări pe care le-am primit la cabinetul parlamentar pe parcursul Stării de Urgență și a Stării de Alertă, când distincția între domiciliu și reședință a fost mai acut făcută, mai ales în perioada în care se cereau declarațiile scrise. După cum știm, talonul de pensie nu este o hârtie fără valoare. În baza sa pensionarii pot uzita de anumite drepturi sau sunt informați asupra modificărilor aduse valorii pensiilor. De multe ori, în cazul în care nu sunt găsiți la domiciliu de către poștași, documentele de informare cu privire la sumele plătite se rătăcesc la oficiul poștal”, a declarat Pauliuc.

Introducerea posibilității transmiterii taloanelor de pensie prin poșta electronică va duce la scăderea costurilor suportate de stat pentru trimiterea fizică a acestor documente de informare, eliminându-se astfel o inechitate pentru pensionarii militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.