Acasă Economie Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții producătorilor agricoli și retailerilor

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanții producătorilor agricoli și retailerilor

DISTRIBUIȚI

 163248 – 27012022 – Premierul Nicolae Ionel-Ciucă a avut astăzi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu o delegație a producătorilor agricoli și retailerilor din România. Întâlnirea se înscrie în dialogul social pe care Guvernul l-a deschis, pe sectoare de activitate, cu reprezentanții sindicali, precum și cu cei ai patronatelor.

Discuțiile s-au referit la ultimele evoluții ale pandemiei de COVID-19, la efectele creșterii prețurilor pe piața energetică, ca și la nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru funcționarea firmelor, susținerea producătorilor agro-alimentari și a industriei alimentare.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Executivul are în vedere permanent necesitatea corelării măsurilor de protecție a populației împotriva pandemiei COVID-19 cu cele de susținere a unui mediu economic competitiv, care să permită derularea afacerilor și asigurarea locurilor de muncă.

De asemenea, premierul a prezentat măsurile luate de Guvern în scopul limitării efectelor creșterii prețului la energie. „Am avut în vedere să acționăm pe două paliere: să preluăm cât mai mult din impactul pe care cetățenii îl resimt ca urmare a crizei energetice și să asigurăm pârghiile necesare economiei să-și continue activitatea în condiții de competitivitate și eficiență”, a punctat prim-ministrul Ciucă.

La întâlnirea de lucru au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat, Raed Arafat.

Din partea producătorilor agricoli și retailerilor au participat Gabriela Mihăilescu, Tiberiu Dănețiu, Cristian Stoicescu, membri ai Consiliului Director Asociației Marilor Rețele Comerciale din România,  George Bădescu, director executiv AMRCR, Mario Crețu, membru în Consiliul Director al Federației Patronale a Rețelelor de Comerț, Julien Munch, Alina Gamauf, Adela Smeu, Monica Constantin, membri AMRCR, Sorin Minea, vicepreședinte al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta,  Dana Tănase, director executiv al Asociației Române a Cărnii, Vlad Macovei, Asociația Forța Fermierilor, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.