Acasă Economie Ministrul Câciu, acuzat de abuz în serviciu

Ministrul Câciu, acuzat de abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

 162934 – 06012022 – Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe Adrian Câciu de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu întrucât a refuzat dezbaterea publică a proiectului OUG nr. 137/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, numită Ordonanța ”Trenuleț”. nța decizională

La 17 decembrie 2021, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat, în scris, ministrului Adrian CÂCIU organizarea unei întâlniri, în care să se dezbată public Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, dat fiind faptul că acesta se află în procedura de transparență decizională în administrația publică, pe site-ul oficial al Ministerului. Deși era obligat de Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Adrian CÂCIU nu a ținut cont de solicitarea unei organizații legal constituite și nu a invitat reprezentanții acesteia la consultare pentru a face propuneri asupra textului proiectului Ordonanței „trenuleț”, astfel că proiectul ordonanței a fost votat în ședința de Guvern într-o formă care prejudiciază polițiștii de penitenciare.

Conform ordonanței, salariile polițiștilor de penitenciare au fost ”înghețate” la valoarea anului 2021, contrar Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri public.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că ministrul Finanțelor se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Organizația sindicală ia în calcul sesizarea organelor de urmărire penală împotriva ministrului.

În data de 3 ianuarie 2022, Ministerul Finanțelor răspunde solicitării, susținând că proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind unele măsuri-fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea unor acte normative, a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, în data de 15 decembrie 2021 și că proiectul de act normativ a fost discutat în ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social, constituită la nivelul Ministerului Finanțelor, din data de 16 decembrie 2021, la care au fost prezenți reprezentanții unor confederații sindicale și patronale, reprezentative la nivel național.

Ordonanța a fost aprobată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial nr. 1202 din 18 decembrie 2021, având numărul 130/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.