Acasă Politic Nicușor Dan cere PSD să se pronunțe în legătură cu greva STB...

Nicușor Dan cere PSD să se pronunțe în legătură cu greva STB ”pentru că avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD”

DISTRIBUIȚI

163159 – 21012022 – Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu, deși instanța a decis suspendarea grevei și reluarea activității de către șoferi.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a spus că executorii judecătorești au afișat decizia la autobaze. Cine nu aplică o decizie judecătorească executorie săvârșește o infracțiune. Probabil până la amiază, oficial, toți angajații STB vor avea la cunoștință hotărârea de ieri.

”Avem de-a face cu o manifestare total irațională. Să nu reiei lucrul riscând pierderea contractului de muncă și condamnarea penală e o atitudine irațională. Azi, la 12, i-am convocat la sediul primăriei pe șefii de autobaze și depouri – 20 de persoane – membri în conducerea STB și membri de sindicat – pentru două motive: să le transmit prin ei angajaților STB decizia noastră de a merge înainte în aplicarea legii și să înțeleg ce probleme pot fi rezolvate. Esențial e ca noi să respectăm legea în statul român. Al treilea aspect – cer PSD să se pronunțe. Pentru că avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier general PSD, care și-a câștigat mandatul pe lista PSD, așa că cer PSD să se pronunțe – fie susține această manifestație, fie retrage sprijinul politic al lui Petrariu care a organizat această grevă.

Tot ce putem face sunt gesturi și acțiuni rezonabile și raționale în care să explicăm situația în care ne găsim. Nu pot eu răspunde pentru un gest irrational”, a declarat primarul general al Capitalei care a precizat că nu crede că se va ajunge ca 5.000 de oameni să fie dați afară simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.