Acasă Anchete O tonă de artificii confiscată la Măgurele, Bragadiru și Voluntari

O tonă de artificii confiscată la Măgurele, Bragadiru și Voluntari

DISTRIBUIȚI

162873 – 01012022 – În urma verificărilor efectuate la data de 30 decembrie 2021 în localitățile Bragadiru, Măgurele și Voluntari, polițiști ilfoveni au constatat o serie de nereguli privind regimul materiilor explozive, context în care au descoperit și indisponibilizat cantitatea aproximativ 1.000 de kg de articole pirotehnice, care erau deținute fără drept și urmau să fie comercializate unor persoane fizice.

Astfel, în urma unor activități investigativ operative, polițiștii orașului Voluntari au descoperit în locuința unui bărbat, de 38 de ani, din Ștefăneștii de Jos, cantitatea de aproximativ 900 kg de articole pirotehnice din categoria F2 și F3. Bărbatul nu avea calitatea de pirotehnist și nu deținea documente de provenineță, astfel că acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 126/1995 R, cu amendă, în valoare de 5000 de lei.

Verificări au fost efectuate și de polițiștii de la structurile operative și Poliția Orașului Pantelimon la mai multi agenți economici, din zona unui complex comercial din Dobroești, în cauză fiind depistat un bărbat, din Giurgiu, care deținea fără drept cantiatatea de 40 kg de articole pirotehnice, din categoria F3. Acesta a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de articole pirotehnice a fost confiscată.

La aceeași dată, polițiștii din Bragadiru au depistat în parcarea unui  hypermaket, 4 persoane, care ofereau spre vânzare articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și F3.

Cantitatea de 50 de kg de articole pirotehnice a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, acestea fiind efectuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Polițiștii din Măgurele au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza localitatii 1 Decembrie, în cadrul unui dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. La percheziție au fost descoperite și indisponibilizate 40 kg articole pirotehnice din categoria F2 și P1, deținute fără drept, cercetările fiind continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, urmărirea penală fiind supravegheată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, potrivit IPJ Ilfov.  Sursa: viitorulilfovean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.