Acasă Economie Peste jumătate dintre români au cumpărat produse IT&C în decembrie 2021

Peste jumătate dintre români au cumpărat produse IT&C în decembrie 2021

DISTRIBUIȚI
Hands holding a credit card and using laptop computer for online shopping

Șase din zece români au cumpărat produse IT&C de Crăciun

163240 – 27012022 – În luna decembrie 2021, românii au cheltuit în medie 1,230 de lei la cumpărăturile de IT&C, în scădere cu 6% față de luna reducerilor de Black Friday. Jumătate dintre consumatori (49%) au ales să cumpere telefoane și tablete, iar unul din trei consumatori au achiziționat laptop-uri. Peste jumătate dintre români au cumpărat produse IT&C de Crăciun, conform datelor oferite de MKOR Consulting prin platforma de monitorizare lunară a comportamentelor de consum, IT&C Consumer Trends.Live.

Dintre cei care au achiziționat produse IT&C, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 36% au ales magazinele specializate din mall-uri, iar 28% au optat pentru marketplace-urile din mediul online.

În medie, românii au cheltuit pe produsele din această categorie 1,230 de lei. Însă media coșului de cumpărături a fost mai mare în cazul cumpărăturilor online (1,385 de lei/cumpărătură), comparativ cu bugetul cheltuit în magazinele fizice (1,120 de lei/cumpărătură).

Principalele articole IT&C către care s-au orientat consumatorii au fost telefoanele și tabletele, alese de jumătate dintre consumatori (49%) în sesiunea de cumpărături din decembrie, iar unul din trei consumatori au achiziționat laptop-uri & IT în aceeași perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.