Acasă Social Sanatate Rafila: Vor mai fi 10 zile de creștere, sigur vom depăși 40.000...

Rafila: Vor mai fi 10 zile de creștere, sigur vom depăși 40.000 de cazuri pe zi săptămâna viitoare. E îngrijorător că mai există Delta

DISTRIBUIȚI

 163272 – 29012022 – Creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus va mai dura zece zile și cu siguranță se va trece de 40.000 de cazuri pe zi săptămâna viitoare, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Important este să trecem de acest val care cred eu că fi ultimul val din punct de vedere al afectării sănătății publice.

Miercuri am avut cel mai număr cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000. S-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână. Ne preocupă procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive. Când vom asista la scădere a proporției de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile iau o turnură favorabilă”, a spus Rafila.

Potrivit acestuia, creșterea de noi cazuri va mai dura cel puțin 10 zile și cu siguranță vom depăși 40.000 de cazuri noi săptămâna viitoare.

Particularitatea situației din România constă în faptul că sunt încă mai multe cazuri grave internate. Asta se întâmplă pentru că în România încă circulă tulpina Delta.

„Unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe măsură ce această tulpină va dispărea din circulație, pentru că Omocron este mai transmisibil, probabil că și cazurile mai grave se vor diminua. Cred că în circa 10 zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val. Este îngrijorător că încă există Delta în România, variantă care dă complicații și decese. Cred că într-o săptămână – două va dispărea varianta Delta din România și probabil va scădea și numărul de cazuri grave.”, a afirmat Rafila.

Sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.