Acasă Social Sanatate SABIF: Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut la 48...

SABIF: Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut la 48 de ore

DISTRIBUIȚI

 163082 – 17012022 – Mariana Stancu-Ţipişcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, a anunţat, luni, că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a informat public Instituţia Prefectului şi grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul Capitalei. De asemenea, DSP a informat cu privire la necesitatea unui nou centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, pentru persoanele cărora li se eliberează decizie de carantinare în această perioadă, relatează News.ro.

„SABIF (Serviciul de Ambulanță București-Ilfov) a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor bilologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Ea a arătat că Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare, având în vedere această creştere de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se eliberează decizie de carantinare pot sta în astfel de centre.

”S-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare, la nivelul oraşului Bucureşti, şi am fost informaţi, prefectura a fost informată de către DSP cu privire la situaţia centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau care au fost deja autorizate. Deocamdată, raportat la situaia actuală epidemiologică, s-a pus în discuţie suplimentarea cu un centru instituţionalizat pentru această carantină instituţionalizată”, a mai declarat  Mariana Stancu-Ţipişcă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.