Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Se înființează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale

Se înființează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale

DISTRIBUIȚI

163058 – 14012022 – Primăria Municipiului București a obținut joi,13 ianuarie 2022, de la Judecătoria Sectorului 5, alături de cele șase primării de sector, personalitate juridică pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale

Este o asociere pe care Primăria Capitalei a demarat-o cu administrațiile de sector pentru a rezolva în comun problema salubrității în București.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: ”Este un pas instituțional important pentru o nouă abordare în chestiunea deșeurilor din Capitală. Avem acum instrumentul pentru a pune în practică viziunea comună a celor 7 administrații locale din București în privința deșeurilor. Cele 6 primării de sector își asumă colectarea și separarea deșeurilor de la cetățeni, instituții și firme, iar Primăria Generală tratarea deșeurilor și depozitarea lor, într-un sistem integrat care va avea o rată înaltă de reciclare și un impact vizibil în reducerea poluării. E pentru prima dată când PMB și primăriile de sector decid să colaboreze și să implementeze un sistem unitar pe această zonă, care a fost neglijată până acum. (O singură cifră elocventă: colectarea selectivă în București e azi la nivelul de cca. 10%, față de o țintă de 50% asumată în urmă cu câțiva ani. Plătim amenzi pentru ratarea țintei)”.

El a mai adăugat că, prin această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, se va derula ceea ce va fi cel mai mare proiect european din București dedicat deșeurilor: ”Vom atrage fonduri europene pentru a rezolva împreună, așa cum trebuie, problema deșeurilor din Capitală. Viitorul proiect va prevedea inclusiv infrastructură de colectare selectivă în tot Bucureștiul, iar la fiecare gospodărie, scară de bloc sau punct de colectare oamenii vor putea pune separat deșeurile („fracția umedă” și „fracția uscată”), care apoi vor fi transportate, tratate și depozitate tot separate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.