Acasă Social Aparare Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar al NATO

Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar al NATO

DISTRIBUIȚI

163003 – 11012022 –  Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, participă în zilele de 12 și 13 ianuarie, prin videoconferință, la reuniunea Comitetului Militar al NATO.

Șefii Apărării din cele 30 de state vor aborda subiecte de importanță strategică pentru Alianță, cum ar fi implementarea Conceptului fundamental al NATO de ducere a războiului („NATO’s Warfighting Capstone Concept”) și Conceptului de descurajare și apărare în zona euro-atlantică (Deterrence and Defence of the Euro-Atlantic Area), evaluarea situației de securitate și discuții despre postura aliată curentă de descurajare și apărare. Totodată, în agenda reuniunii sunt înscrise discuții cu șefii Apărării din Georgia și Ucraina privitoare la situația de securitate și la progresul reformelor din domeniul militar din aceste țări.

***

Pe durata unui an, Comitetul Militar, cea mai înaltă autoritate militară a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, se întrunește de două ori la sediul Alianței din Bruxelles și o dată într-o ţară aliată, dând posibilitatea șefilor Apărării de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalitățile în care NATO poate răspunde la provocările globale de securitate.

La prima întâlnire din 2022, condusă de președintele Comitetului Militar, amiralul Rob Bauer, vor participa Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, și Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), generalul Philippe Lavigne.

Lucrările din cea de-a doua zi a Comitetului Militar vor fi deschise de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.