Acasă Social Sindicaliștii sfidează în continuare hotărârile judecătorești/Nicușor Dan nu are nicio soluție pentru...

Sindicaliștii sfidează în continuare hotărârile judecătorești/Nicușor Dan nu are nicio soluție pentru dezamorarea conflictului

DISTRIBUIȚI

 163184 – 24012022 – Războiul dintre conducerea Societății de Transport București (STB) și sindicaliști continuă, luni, în a cincea zi de grevă în detrimental zecilor de mii de călători, plătitori de tichete și abonamente.

Consiliul de Administrație al STB condiționează o întâlnire cu sindicaliștii de reluarea lucrului. Sindicaliștii, în schimb, susțin că vor relua lucrul doar după plecarea directorului general și acuză că prin condiționările puse de STB se dovedește că nu se dorește dezamorsarea conflictului. Sindicaliștii nu discută nicio clipă despre neresectarea unor hotărâri judecătorești, sfidând justiția.

Sindicatul STB a solicitat, în data de 23 ianuarie, o întâlnire cu Consiliul de Administrație al STB.

Consiliul de administrație a transmis ulteior disponibilitatea pentru întâlnirea solicitată, astăzi, la ora 9.00. Consiliul a precizat însă că „întâlnirea este condiționată de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat a reluat lucrul, conform programului”. Totodată, consiliul a solicitat sindicatului nominalizarea în prealabil a 3-5 persoane care vor participa la întâlnire.

În aceste condiții, „condiționarea întâlnirii de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul, este o dovadă clară că nu se dorește dezamorsarea acestui conflict”, spun sindicaliștii. „De asemenea, condiționarea unilaterală a numărului de personae care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se dorește în mod formal o întâlnire. În aceste condiții, salariații transmit următorul mesaj: Vom relua lucrul în momentul în care d-ul Adrian Criț nu va mai fi Director General, iar membri CA STB SA, împreună cu reprezentanții salariaților vor stabili condițiile reluării activității”, arată sindicaliștii.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat că mulți dintre angajații Societății de Transport București (STB) și-au reluat, duminică, activitatea și sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit la lucru dacă nu ar fi fost „intimidați” de sindicat.

Luni dimineața circulă în Capitală aproximativ 20 la sută din mijloacele de transport în comun ale STB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.