Acasă Politic Sondaj: INSCOP zice că AUR i-a luat fața PNL

Sondaj: INSCOP zice că AUR i-a luat fața PNL

DISTRIBUIȚI

163244 – 27012022 – Un sondaj INSCOP realizat în perioada 10 – 18 ianuarie 2022 arată o creștere puternică a intenției de vot pentru AUR, care a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021, AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021, PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021, USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021, UDMR: 4,2%.

Remus Ștefureac, director INSCOP: ”Certurile dintre partidele coalitiei aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă sa devina o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele două partide nu vin cu solutț in locul disputelor politice. După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor sa audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca.  Tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la problemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR. Daca pe zona de securitate militară, din cauza amenințărilor Rusiei obserăam o creștere foarte puternica a increderii in NATO, in UE, in Occident, de bun augur pentru moralul natiunii, problemele sociale si politice domestice/interne vor alimenta in continuare adeziunea electorala la discursul ultra-populist”

Sondajul de opinie INSCOP a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1.162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.