Acasă Anchete Interne Trei containere cu 77 tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în...

Trei containere cu 77 tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în Portul Constanţa

DISTRIBUIȚI

163002 – 11012022 – Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au depistat trei containere ce conţineau 76.789 kg haine second-hand catalogate ulterior ca fiind deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

În data de 11.01.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul Județean Constanța au efectuat controlul asupra a trei containere, încărcat conform documentelor de însoţire cu haine second-hand. Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza județului Mureș.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Europene FRONTEX.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.