Acasă Externe Agenda Europeana UE în prima linie a răspunsului umanitar mondial: 1,5 miliarde de euro...

UE în prima linie a răspunsului umanitar mondial: 1,5 miliarde de euro pentru anul 2022

DISTRIBUIȚI

 163091 – 18012022 – Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde de euro pentru anul 2022.

Crizele umanitare continuă să se intensifice la nivel mondial. Deși conflictele și violența se află la originea principalelor nevoi umanitare, situația este, din ce în ce mai des, exacerbată de dezastre naturale precum seceta sau inundațiile, alimentate de schimbările climatice și de degradarea mediului. Pentru a-i ajuta pe cei mai afectați din lume de aceste crize, Comisia a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Nevoile umanitare se află la un nivel record și continuă să crească. Această situație este cauzată în principal de conflicte, dar din ce în ce mai mult și de provocările globale, precum schimbările climatice și COVID-19. Grație ajutorului nostru umanitar, UE își va putea juca rolul, continuând să salveze vieți și să acopere nevoile de bază ale populațiilor afectate. Bugetul permite nu numai gestionarea crizelor noi și foarte vizibile, ci și evitarea punerii în plan secund a crizelor umanitare existente, prelungite sau recurente, cum ar fi cele care afectează Columbia sau Sudanul de Sud ori populația rohingya.”

Asistența umanitară acordată de UE în 2022 se va distribui după cum urmează: 469 de milioane  de euro se vor aloca Africii Subsahariene; 351 de milioane de euro din ajutorul umanitar din partea UE se vor aloca nevoilor Orientului Mijlociu și Africii de Nord; 152 de milioane de euro vor finanța proiecte în Europa de Sud-Est și în vecinătatea europeană; 188 de milioane  de euro vor continua să sprijine populațiile cele mai vulnerabile din Asia și America Latină.

Restul de 370 de milioane de euro se vor utiliza pentru a răspunde unor crize neprevăzute sau exacerbări bruște ale crizelor existente, precum și pentru finanțarea altor acțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.