Acasă Politic USR, cu ochii pe PNRR­­

USR, cu ochii pe PNRR­­

DISTRIBUIȚI

162983 – 10012022 – Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR/Renew Europe, co-raportorul Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență și implementarea PNRR la nivel europeanm și Cristian Ghinea, coordonator politici publice USR, fost ministru, care a coordonat elaborarea PNRR au lansat luni, 10 ianuarie proiectul „Monitor PNRR”, un instrument prin care sunt urmărite pas cu pas și diagnosticate pentru implementare corectă jaloanele și țintele din Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Pe platforma online https://monitorpnrr.eu/ sunt evidențiate în mod transparent jaloanele și țintele, cu termenele aferente și analiza reală a îndeplinirii acestora.

De asemenea, a fost publicat și primul raport de analiză – „Buletin de Sănătate PNRR No.1/2022. Prima tranșă de jaloane PNRR – Ce se schimbă, dincolo de bifat?” Concluziile principale arată că, din cele 21 de jaloane și ținte care au avut ca termen limită 31 decembrie 2021, 13 sunt îndeplinite în mod real pe formă și pe fond, patru sunt în implementare, guvernul având măsuri în derulare care pot conduce la îndeplinirea la timp. două sunt întârziate sau cu risc de a depăși termenul prevăzut, iar două sunt blocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.