Acasă Politic Vasile Petrariu va avea soarta lui Ion Rădoi zice Nicușor Dan

Vasile Petrariu va avea soarta lui Ion Rădoi zice Nicușor Dan

DISTRIBUIȚI

163152 – 21012022 – Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că speră ca niciun lider de sindicat să nu sfideze decizia Tribunalului Bucureşti de a suspenda greva angajaţatilor STB şi să incite la continuarea protestului. Edilul i-a transmis un mesaj liderului de sindicat, membru PSD, Vasile Petrariu: „Va avea soarta lui Ion Rădoic, liderul de sindicat la Metrorex.

„Decizia Tribunalului Bucureşti de joi după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcţiune ca să deservească bucureştenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanţei şi să incite în continuare la grevă”, a scris primarul, pe Facebook.

El şi-a reiterat disponibilitatea de a discuta cu reprezentanţi ai angajaţilor, dar i-a reproşat preşedintelui Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, că ar promova interese personale şi politice. În opinia lui Nicuşor Dan, acesta „va avea soarta” lui Ion Rădoi, lider de sindicat la Metrorex.

„Sunt în continuare deschis dialogului şi aştept să discut cu sindicalişti care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitaţie de a dialoga. În acelaşi timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafaţă în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede. Pentru liderul de sindicat membru al PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forţe politice şi nu salariaţi, care îşi folosesc poziţiile sindicale pentru interese personale şi pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureştenilor”, a completat primarul general al Capitalei.

Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea STB de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat.

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a declarat că angajaţii vor fi informaţi cu privire la decizia Tribunalului, iar aceştia vor decide ce au de făcut mai departe.

Vineri dimineață, mijloacele de transport în comun ale STB nu au ieșit pe traseu, sindicaliștii ignorând decizia Tribunalului București care a declarant greva ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.