Acasă Social 10.000 de lei amendă și închiderea unității dacă vinzi alcool și țigări...

10.000 de lei amendă și închiderea unității dacă vinzi alcool și țigări minorilor

DISTRIBUIȚI

 163603 – 23022022 – Camera Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, în calitate de for decizional, un proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În acest proiect sunt impuse sancţiuni mai dure chiar de la prima abatere pentru comercianţii care vând ţigări tinerilor sub 18 ani, dar chiar și suspendarea activiţăţii, spre deosebire de legea existentă la ora actuală.

Conform proiectului de lege, persoanele juridice care le vând produse minorilor sub 18 ani vor fi sancţionate cu amendă contravenţională de 10.000 de lei, dar şi cu suspendarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere. Iar o nouă abatere îi va costa pe comercianţi 20.000 de lei, dar și amendă contravenţională, conducându-i la închiderea unităţii.

În același timp, activitatea unui local public se va suspenda pe un interval între 10 şi 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, dar şi a minorilor. Noutatea acestui proiect legislativ constă în faptul că se impun măsuri drastice chiar de la prima abatere dacă comercianţii vând minorilor produse din tutun.

Legea în vigoare sancționează cu amendă de 5.000 de lei la prima abatere, în cazul în care un magazin le vinde țigări tinerilor sub 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.