Acasă Life 6, 7 și 8 februarie, trei zile fără telefon mobil

6, 7 și 8 februarie, trei zile fără telefon mobil

DISTRIBUIȚI

163369 – 06022022 – Ni se propune, în zilele de 6, 7 şi 8 februarie să renunţăm la folosirea telefoanelor mobile sau cel puţin să reducem numărul convorbirilor şi al SMS-urilor. Sunt Zilele mondiale fără telefon mobil, marcate din anul 2001 cu scopul de a atrage atenția utilizatorilor asupra impactului pe care tehnologiile moderne îl au asupra mediului şi vieţii cotidiene, prin schimbarea obiceiurilor de comunicare.

Populația lumii era de 7,83 miliarde la începutul anului 2021. Națiunile Unite raportează că această cifră crește cu 1% pe an.

5,22 miliarde de oameni folosesc astăzi un telefon mobil, adică 66,6% din populația totală a lumii. Utilizatorii unici de telefonie mobilă au crescut cu 1,8% (93 milioane) din ianuarie 2020, în timp ce numărul total de conexiuni mobile a crescut cu 72 milioane (0,9%) pentru a ajunge la un total de 8,02 miliarde la începutul anului 2021.

4,66 miliarde de oameni din întreaga lume folosesc internetul în ianuarie 2021. COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra raportării numerelor de utilizatori de internet, așa că cifrele reale pot fi mai mari.

Există acum 4,20 miliarde de utilizatori de social media în întreaga lume. Această cifră a crescut cu 490 de milioane în ultimele 12 luni, oferind o creștere de la an la an de peste 13%. Numărul utilizatorilor de rețele sociale este acum echivalent cu peste 53% din populația totală a lumii.

Ce spun studiile

Două treimi dintre utilizatori spun că îşi verifică telefonul, pentru mesaje, alerte sau apeluri, chiar dacă nu-l aud sunând sau vibrând.

Aproape o jumătate dintre cei care au telefon mobil dorm cu el lângă pat, pentru că nu vor să piardă nici un apel sau mesaj.

Mai mult de o jumătate dintre utilizatorii de Smartphone accează Internetul via mobil.

Trei sferturi dintre adulţii care au un Smartphone spun că îi folosesc aplicaţiile pentru: orientare, coordonarea întâlnirilor, informaţii diverse, dar în special despre locaţii şi trafic, sau în situaţii de urgenţă.

Unul din trei posesori spune că nu-şi poate imagina viaţa fără telefonul mobil – sursa: stiri.tvr.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.