Acasă Externe Antonio Guterres: „Mor civili, soldaţii trebuie să se întoarcă în cazărmile lor....

Antonio Guterres: „Mor civili, soldaţii trebuie să se întoarcă în cazărmile lor. Liderii trebuie să se îndrepte către calea dialogului şi a păcii”

DISTRIBUIȚI

163659 – 26022022 – Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut vineri întoarcerea „soldaţilor în cazărmile lor”, în timp ce războiul dintre Rusia şi Ucraina face ravagii, afirmând că este necesar „să se acorde o nouă şansă păcii” după vetoul Rusiei în Consiliul de Securitate asupra unei rezoluţii denunţând Moscova, notează AFP.

ONU s-a născut din război pentru a pune capăt războiului. Astăzi, acest obiectiv nu a fost atins, a deplâns el. Dar „nu vom renunţa niciodată” să obţinem pacea, a adăugat el, într-o scurtă declaraţie făcută presei.

„Liderii trebuie să se îndrepte către calea dialogului şi a păcii, a implorat el, subliniind că „nevoile umanitare se înmulţesc şi se extind din oră în oră”.

„Mor civili”, a mai denunţat Antonio Guterres, în timp ce ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, cu câteva minute mai devreme, în faţa Consiliului de Securitate, a afirmat că armata rusă vizează doar ţinte militare şi a negat vehement moartea unor civili.

Pentru a face faţă crizei în creştere şi intensificării ajutorului umanitar, Antonio Guterres a anunţat numirea unui sudanez, Amin Awad, care a ocupat diverse funcţii în cadrul Naţiunilor Unite de-a lungul carierei, în funcţia de coordonator al ONU pentru criza din Ucraina.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.