Acasă Politic Bolojan zice că își vede lungul nasului

Bolojan zice că își vede lungul nasului

DISTRIBUIȚI

 163474 – 14022022  – Întrucât numele său a tot fost vehiculat în vederea unei candidaturi la șefia PNL, sau chiar la Președinția țării, Ilie Bolojan, fost secretar general al Guvernului în Cabinetul Tăriceanu, fosst primar al municipiiului Oradea acum președinte al Consiliului Județean Bihor, a fost întrebatr, la Digi24, dacă preconizează noi alegeri în PNL și dacă ar fi pregătit să intre în cursa pentru șefia partidului.

Bolojan a răspuns clar, că „nu se pune problema de a candida pentru o poziție atât de înaltă”. El a menționat că este posibil să candideze pentru o funcție în structura de conducere a PNL, dar nicidecum pentru cea de președinte. „Ca să merg pe o funcție la nivel național ar trebui să mă mut în București, ceea ce nu e cazul. Nu exclud să candidez pentru o funcție de conducere în partid, ceea ce este altceva, dar nu se pune problema să mă implic să candidez la președinție”, a comentat Ilie Bolojan.

Espre candidature la Președinție, și-a nuanțat răspunsul, apreciind că fiecare persoană ar trebui să se autoevalueze, să își facă o analiză dacă este capabilă să facă față în anumite posturi, în sensul de a performa. „Pentru că într-o funcție înaltă la nivel național, este mult mai complicat”, a spus Bolojan, subliniind că majoritatea celor care ajung în funcții înalte realizează prea târziu că nu vor reuși „să livreze”, pentru că nu depinde doar de ei. „Fiecare om ar trebui să facă o analiză, dacă poate face față anumitor posturi, dacă poate performa. Pentru că una este să fii primar sau președinte de Consiliu Județean – poziții din care poți actiona, poți să-ți faci echipe puternice și să știi că poți să livrezi – și alta este să fii la nivel național într-o funcție, sau la nivel de București, unde lucrurile sunt mult mai complicate. De aceea trebuie fiecare să vadă dinainte dacă are șanse să facă față. Ești tentat să ajungi să preiei un post la nivel național și ajungi să îți dai seama că nu faci față (…) Nu este vorba despre teamă aici, ci despre responsabilitate”, a spus Bolojan.

El a reamintit că a mai deținut o funcție de secretar general al Guvernului pe vremea când premier era Călin Popescu Tăriceanu și că atunci a înțeles că majoritatea obiectivelor propuse depind în mare măsură de alții.

Despre situația actulă din PNL și nemulțumirile unor lideri liberali la adresa președintelui Florin Cîțu nu e un moment prielnic să existe tensiuni și scandaluri, a precizat Bolojan, pentru că „PNL nu mai este în opoziție”. „Când ești în opoziție, mai poți să stai să te cerți să faci strategii, dar când ești la guvernare ești obligat să livrezi. PNL trebuie să se concentreze acum să guverneze, să evite criza energetică pe cât posibil”, a spus Bolojan.

Din 2023, așa cum va face fiecare partid, și PNL va avea sarcina să evalueze lucrurile și să-și creeze o nouă startegie pentru alegerile din 2024, a precizat Bolojan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.