Acasă Social Vicepreşedintele ASF a mărit cu 36% tarifele de referinţă pentru poliţele RCA

Vicepreşedintele ASF a mărit cu 36% tarifele de referinţă pentru poliţele RCA

DISTRIBUIȚI

163607 – 23022022 – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) va depune o plângere penală împotriva lui Cristian Roşu (în calitatea sa de vicepreședinte al ASF) pentru faptul că, in cadrul proiectului de hotarare a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA practicate de societățile de asigurări a comunicat Ministerului Finanțelor o lista a tarifelor de referinţă care cuprinde tarife mai mari cu 36% faţă de cele publicate tot de ASF în data de 21.02.2022. A adus, astfel, beneficii multinaţionalelor din asigurări, în detrimentul celor 8 milioane de plătitori de polițe RCA, încercând să inducă în eroare autoritățile statului.

“Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, este direct responsabil de dezastrul din piaţa de asigurări din ultimii ani. A recunoscut oficial, pe 22 februarie 2022, în faţa Comisiei parlamentare, faptul că a comunicat Ministerului Finanţelor lista cu tarifele RCA, în vederea plafonării, dar cifrele transmise în acea listă nu erau cele de referinţă, ci a mai adăugat 36%. Practic, domnul vicepreşedinte ASF, a făcut multinaţionalelor din asigurari un cadou de 36% din preţ, cost care ar urma să fie suportat de şoferii români. Cadoul făcut de Cristian Roşu pieţei de asigurări este estimat în cuantum de peste 1 miliard de lei, doar în cele 6 luni în care s-ar aplica acea plafonare. Pentru că Parlamentul României ezită să ia vreo măsură faţă de domnul vicepreşedinte al ASF, atât în cazul falimentului City Insurance, cât şi în cel al listei de preţuri asumată de ASF, în vederea plafonării pentru 6 luni, COTAR a luat decizia de a formula o plangere penală împotriva domnului vicepreşedinte ASF”, a declarat Vasile Ștefănescu, preşedinte al COTAR.

COTAR somează public Ministerului Finanţelor să nu aprobe lista de preţuri umflate cu 36%, comunicată de ASF, pentru că, aşa cum au putut deja constata toţi românii, acele preţuri nu sunt mai mici decât cele de acum o săptămână. Totodată, COTAR îşi exprimă public dezamăgirea cu privire la lipsa de reacţie a Parlamentului României, care asistă ca spectator neputincios la spectacolul grotesc şi fără de sfârşit din piaţa de asigurări, în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.