Acasă Cultura/Media Festivalul Muzicii Maghiare, ediţia A XVIII-A, 9-12 mai 2022

Festivalul Muzicii Maghiare, ediţia A XVIII-A, 9-12 mai 2022

DISTRIBUIȚI

163389 – 08022022 – Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti organizează a XVIII-a ediţie a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, o formă de popularizare a literaturii muzicale clasice maghiare. Festivalul este dedicat tinerilor muzicieni din România, care se angajează să interpreteze şi piese semnate de compozitori maghiari. Festivalul se desfăşoară în perioada 9-12 mai 2022, în primele trei seri măsurându-şi talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timpul alocat, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau duouri (exclus concerte).

Înscrierile se fac până marți, 26 aprilie 2022, expediind pe cale electronică la adresa barahajnal@bumkk.ro următoarele: curriculum vitae artistic (nu europass!), ce trebuie să conțină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx înregistrarea pieselor din repertoriu (în format .mp4), pe baza căreia va avea loc preselecţia.

Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate la 2 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent.

Nu se percepe taxă de participare.

Participarea la festival a concurenților este condiționată de respectarea normelor sanitare în vigoare.

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate (Paris, Roma, Budapesta), precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 de euro impozabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.