Acasă Externe Agenda Europeana În videoconferința cu liderii transatlantici, președinta von der Leyen a subliniat necesitatea...

În videoconferința cu liderii transatlantici, președinta von der Leyen a subliniat necesitatea continuării luptei împotriva dezinformării rusești, ”prin eforturi strategice de comunicare eficiente”

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.eureporter.co
163454 – 12022022 – Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat vineri după-amiază la la cea de-a doua videoconferință găzduită de președintele american Joe Biden pentru a face un bilanț al evoluțiilor în criza provocată de comportamentul agresiv al Rusiei față de Ucraina, și pentru a discuta despre eforturile strânse în curs.
Potrivit Comisiei Europene, liderii au evaluat implicarea diplomatică pentru a convinge Rusia să dezescaladeze criza și să aleagă calea dialogului.
Ei au subliniat, de asemenea, sprijinul lor ferm pentru Ucraina. Aceasta include, în special, progresele rapide înregistrate în adoptarea finală a pachetului de sprijin de 1,2 miliarde euro sub forma unui pachet de asistență financiară de urgență.
Liderii au luat act de actuala lor cooperare detaliată în finalizarea sancțiunilor masive împotriva Rusiei. Președintele von der Leyen a descris sancțiunile sectoriale și individuale în cazul unei noi agresiuni militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Ea a reafirmat faptul că toate opțiunile sunt pe masă și că sancțiunile vor viza sectoarele financiare și energetice, precum și exporturile de produse de înaltă tehnologie.
În paralel, Comisia și-a continuat activitatea privind pregătirea în special în domeniul energiei, pentru a asigura aprovizionarea suplimentară cu gaze naturale/GNL în cazul în care Rusia va întrerupe livrările. Președintele CE a mulțumit președintelui Joe Biden pentru sprijinul său în aceste eforturi.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a remarcat necesitatea de a continua lupta împotriva dezinformării rusești prin eforturi strategice de comunicare eficiente.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.