Acasă Economie Încep Rabla Clasic și Rabla Pus/Poți să casezi două mașini

Încep Rabla Clasic și Rabla Pus/Poți să casezi două mașini

DISTRIBUIȚI

163321 – 02022022 – La 4 februarie 2022 se dă startul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, prin care românii își pot cumpăra mașini noi cu ajutor de la stat. Pentru un autoturism electric, voucherele pornesc de la aproape 10.000 de euro, dacă doritorul dă la schimb un autoturism vechi.

Cei care vor să își cumpere o mașină nouă prin pot duce la casat două rable. Dacă ambele sunt mai vechi de 15 ani atunci ajutorul de la stat este 12.000 de lei.

Cine vrea o mașină electrică va primi din partea statului 46.500 de lei, cu o condiția să dea la schimb o rablă. Pentru un autoturism hibrid statul va acorda un ecotichet și un eco-bonus în valoare de 21.500 de lei. Subvenția pentru mașinile verzi poate ajunge până la 51.000 de lei dacă se dau la casat două mașini vechi. Tot ca o noutate, s-a scăzut și vârsta la care o mașină poate fi scoasă din uz prin programul rabla. Trebuie să aibă o vechime de șase ani și să fie înmatriculată tot de atât timp în România.

Pentru cele două programe, Ministerul Mediului a alocat anul acesta 1,2 miliarde de  lei, iar implementarea celor două programe este planificată pe o perioadă de trei ani.

Prin programul Rabla, statul și-a propus ca până în 2024 să scoată de pe străzile din România cel puțin 250.000 de mașini vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.