Acasă Politic Întâlnire Nicolae Ciucă  – Christian Zinglersen

Întâlnire Nicolae Ciucă  – Christian Zinglersen

DISTRIBUIȚI

163594 – 22022022 – Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit astăzi cu directorul Agenției Europene pentru Cooperarea Reglementatorilor din domeniul Energiei, Christian Zinglersen.

Cu această ocazie, a fost analizat contextul actualei crize în domeniul energiei, semnificativă atât la nivel național, cât și la nivelul UE. Cei doi oficiali au subliniat nevoia de a gestiona impactul crizei atât la nivelul sectoarelor economice, cât și la nivelul  cetățenilor, evaluând factorii principali care influențează creșterea prețurilor pe piața energiei și a gazelor naturale din UE.

Investițiile în energia regenerabilă și dezvoltarea sectorului energetic au fost principalele teme de discuție. Prim-ministrul a reliefat importanța pe care  Guvernul o acordă  investițiilor majore în domeniul energiei și a salutat anunțul Comisiei Europene privind includerea gazului natural și a energiei nucleare în categoria resurselor ce pot fi utilizate în perioada de tranziție.  Participanții au arătat că statele membre ale UE au nevoie de solidaritate în această perioadă, pentru a-și acorda sprijin în procesul de  aprovizionare cu gaze naturale sau energie electrică.

„Avem nevoie de o abordare echilibrată care să asigure atât protejarea populației, cât și a economiei, precum și de implementarea unor măsuri care să reducă presiunea prețurilor într-un mod sustenabil. În acest sens, vom investi masiv, folosind resurse din bugetul național și cel oferit prin fondurile UE în diversificarea resurselor de energie, dezvoltarea capacităților de producție a energiei regenerabile și sprijinirea mediului de afaceri autohton în  implementarea unor astfel de proiecte. Pentru Guvern, este prioritară intervenția pentru a sprijini atât consumatorii casnici, precum și mediul de afaceri, respectând regulile pieței, conform cadrului normativ european”, a asigurat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Din partea Guvernului au participat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, consilierul de stat în Cancelaria Prim-ministrului,  George Agafiței, vicepreședintele ANRE, Mircea Man, și președintele Consiliul Concurenței, Bodgan Marius Chirițoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.