Acasă Politic Întâlnirea premierului cu președintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România

Întâlnirea premierului cu președintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România

DISTRIBUIȚI

 163414 – 09022022 – Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit astăzi cu Radu Crăciun, președintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Organizaţia profesională reuneşte toţi administratorii de fonduri de pensii şi băncile depozitare din România, sumele gestionate de companiile membre APAPR în prezent ridicându-se la aproape 19 miliarde de euro.

Cu aceasta ocazie, au fost prezentate rezultatele fondurilor de pensii administrate privat din România şi au fost aduse în dezbatere propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ care să asigure o funcţionare mai bună, atât a sistemului de pensii private obligatorii (Pilon 2), dar şi a pensiilor private facultative (Pilon 3).

Participanții au analizat cadrul de reglementare, evidențiind nevoia de consolida asigurarea sustenabilității pensiilor din cadrul Pilonului 2.

De asemenea, au fost subliniate importanţa digitalizării funcţionării sistemului de pensii private, dar şi flexibilizarea regimului de reglementare aplicabil investiţiilor din fondurile de pensii private.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.