Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov IPJ Ilfov, Jandarmeria Ilfov și Inspectoratul Școlar Ilfov – proiect pentru reducerea...

IPJ Ilfov, Jandarmeria Ilfov și Inspectoratul Școlar Ilfov – proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în școală

DISTRIBUIȚI

163304– 01022022 –La 30 ianuarie a fost sărbatorită „Ziua internațională a nonviolenței în școli”, ocazie cu care polițiștii Biroului Siguranță Școlară cu sprijinul colegilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității și polițiști de proximitate/polițiștii posturilor de Poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, în colaborare cu I. J. J. Ilfov și I. S. J. Ilfov au demarat un proiect în scopul reducerii violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar care se va desfășura în perioada ianuarie – iunie 2022.

În cadrul proiectului, vor fi implicate și autoritățile locale/parteneri externi.

Tot cu aceasta ocazie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în unitățile de învățământ și a fost lansat un concurs ce se va desfășura în luna februarie 2022 adresat elevilor de gimnaziu din patru școli participante, selectate în colaborare cu I. S. J. Ilfov, două unități de învățământ preuniversitar din mediul urban și două din rural.

Astfel, elevii trebuie să realizeze materiale informativ – preventive care să transmită mesaje de descurajare a violenței psihologice (Bullying) și un clip video de maxim 3 minute care sa transmită mesaje anti-bullying.

La nivelul fiecărei unități de învățământ participante va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii. La nivel județean va fi desemnată câștigătoare o singură clasa, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere, care va participa la etapa națională.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară recomandă tuturor elevilor: abordarea problemelor existente la nivelul clasei la orele de dirigenție, în cadrul orei de consiliere și orientare sau în particular cu parinții, fiți mereu împotriva agresiunii, evitați să reacționați violent în cazul în care sunteți provocați, în cazul în care sunteți martori la o forma de agresiune fizică sau verbală asupra colegilor/elevilor nu ezitați să apelați la un adult (părinte, cadru didactic, polițist etc.). – sursa: IPJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.