Acasă Politic NATO: ”Împreună suntem puternici, vigilenți și uniți”

NATO: ”Împreună suntem puternici, vigilenți și uniți”

DISTRIBUIȚI

163445 – 11022022 – Președintele Klaus Iohannis a susținut o alocuțiune cu prilejul vizitei efectuate împreună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu:

”Asistăm la deteriorarea accelerată a situației de securitate. Criza nu e regională, afectează securitatea întregului spațiu euro-atlantic. Sunt evidente strategia de intimidare și tendințele inacceptabile ale Rusiei la revenirea politicii de forță. E o dovadă clară a sprijinului SUA și NATO pentru securitatea României în contextul actual. Suntem recunoscători președintelui Biden pentru decizia de a trimite trupe în România. Garanțiile de securiatte pentru România au la bază angajamentele de aspori securitatea ale NATO și Franței. Pledez pentru o prezență mai consistentă a NATO în zona Mării Negre Ne aflăm la proximativ 200 de mile de Crimeea, anexată ilegal. România în mod constant a fost implicată în securitatea euroatlantică, este contributor semnificativ la îndeplinirea obiectivelor euroatlantice. Prezenta dumneavoastră aici este o dovadă a solidarităţii Alianţei, a coeziunii Alianţei şi o demonstraţie clară a angajamentelor Statelor Unite faţă de România în calitate de partener strategic. “Prezența dumneavoastră aici e o dovadă a coeziunii aliaților și a angajamentului ferm al Statelor Unite în calitate de partener strategic. Este și continuarea cooperării excelente între forțele militare ale României și SUA și o continuare a eforturilor noastre comune de a asigura stabilitate și un viitor mai bun și mai sigur“, a spus Klaus Iohannis.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a anunțat că 1.000 de militari adiționali pleacă azi spre România majorând la 2.000 numărul militarilor NATO in România:

“Suntem dedicați apărării Europei. Aliații sunt aici pentru a consolida prezența în această perioadă critică. Salut oferta Franței de a aduce un batalion aici. Marea Neagră e o regiune de importanță strategică vitală pentru NATO. Suntem dedicați dialogului și găsirii unei soluții politice. Prezența dumneavostră transmite un mesaj puternic într-un moment critic. NATO e o alianță unită. Este un răspuns la comasarea de trupe ruse. Suntem recunoscători pentru tot ce faceți pentru securitatea noastră comună, NATO stă unită pentru a opri agresiuni și a menține pacea(…) Împreună suntem puternici, vigilenți și uniți”. –

Foto: Presidency.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.