Acasă Social La granița cu Ucraina au fost instalate tabere mobile pentru refugiați

La granița cu Ucraina au fost instalate tabere mobile pentru refugiați

DISTRIBUIȚI
sursa foto ISU Suceava
163666 – 26022022 – Pentru furnizarea răspunsului eficient în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, a fost operaționalizată o tabără mobilă în orașul Siret din județul Suceava. Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi și este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict, anunță IGSU.
Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.
Unitatea este prevăzută cu:
  • 30 sisteme de climatizare,
  • 3 sisteme de iluminat,
  • 201 paturi pliante,
  • 201 saci de dormit,
  • 30 seturi de mese cu bănci.
sursa foto ISU Suceava

În componența acesteia este și o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.

Totodată, la nivelul județului Maramureș, în localitatea Sighetu Marmației, pompierii salvatori depun  eforturi susținute pentru operationalizarea taberei mobile, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin in zona respectivă.
Pompierii salvatori alături de reprezentanții societății civile, ai autorităților locale și voluntari rămân la datorie pentru gestionarea cu promptitudine a oricărei solicitări de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.
Totodată, la nivelul județului Suceava, în Vama Siret, cu sprijinul salvatorilor și a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă și alimente puse la dispoziție de reprezentanții societății civile. De asemenea, au fost operaționalizate și alte corturi de așteptare, de unde cetățenii vor fi preluați și transportați la destinații, în mod organizat. La nivelul zonei de frontieră a fost operaționalizat un Punct de Comandă Mobil.
De asemenea, au fost dislocate și module mobile din județele Bistrița-Năsăud și Neamțu, care să fie instalate în caz de nevoie.
În Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca (Botoșani) au fost instalate două corturi ISU, care, la nevoie, vor fi folosite, de reprezentanții societății civile care doresc să sprijine cu apă și alimente cetățenii sosiți din Ucraina. Corturile sunt dotate cu mese și scaune, iar persoanele care tranzitează punctele de trecere a frontierei beneficiază de suport, primesc cazare și hrană.
O tabară mobilă va fi instalată și la Sighetul Marmației (Maramureș) pentru sprijin în zona respectivă.
Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spațiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp.
Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.
IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.