Acasă Politic Liber la accesul pe plajă cu animale de companie

Liber la accesul pe plajă cu animale de companie

DISTRIBUIȚI

163497 – 15022022 – Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de Cameră decizională, proiectul inițiat de deputatul USR Cristina Rizea prin care este permis accesul pe plajă al animalelor de companie cu respectarea unui set de norme care să asigure atât curățenia mediului înconjurător, cât și siguranța tuturor persoanelor aflate pe plajă În prezent, legea interzice accesul animalelor de companie pe plajele Mării Negre utilizate în scop turistic, spre deosebire de alte țări europene, unde accesul animalelor este permis. Modificarea adoptată astăzi elimină interdicția, dar stabilește și niște norme clare pentru a asigura atât siguranța persoanelor aflate pe plajă, cât și curățenia mediului înconjurător. În afara sezonului estival, accesul cu animale de companie va fi neîngrădit, iar în timpul sezonului estival se va putea realiza cu acordul administratorului plajei”, declară deputata USR Cristina Rizea.

Proiectul adoptat astăzi cu o largă majoritate de voturi modifică și completează Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă, în sensul eliminării interdicției accesului persoanelor însoțite de animale.

În afara sezonului estival, accesul pe plajele Mării Negre va fi permis oricând, în timp ce, pe perioada sezonului estival, accesul va fi permis doar cu acordul operatorilor de plaje. Indiferent de perioadă, animalele de companie vor trebui să fie ținute în zgardă sau ham și lesă, iar proprietarii vor avea obligația de a curăța în urma acestora.

Accesul câinilor utilitari aparținând persoanelor cu dizabilități este permis indiferent de perioada din an fără acordul operatorilor de plaje.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Foto: Profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.