Acasă Anchete Interne „Mesajul meu antidrog”, proiect-concurs de prevenire a consumului de droguri, adresat elevilor...

„Mesajul meu antidrog”, proiect-concurs de prevenire a consumului de droguri, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu

DISTRIBUIȚI

 163414 – 09022022 – Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, derulează concursul „Mesajul meu antidrog” 2022.

Acesta este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din toate judeţele ţării şi din Bucureşti şi se desfăşoară, anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă pentru un număr estimat de 6000 de elevi de gimnaziu şi liceu, prin implicarea în activităţi culturale, artistice, sportive etc., ca alternativă la consumul de droguri.

Concursul, care va fi implementat la nivel naţional, în anul şcolar 2021-2022, va avea tema: „Mesajul meu antidrog” şi se va desfăşura pe următoarele secţiuni:

  1. film de scurt metraj şi spot video;
  2. arte vizuale– grafică, pictură şi fotografie;
  3. eseu;
  4. sport.

 

Proiectul-concurs se desfășoară în unităţile de învăţământ, în parteneriat cu Ministerul Educației, iar elevii pot trimite lucrări până la data de 30 aprilie 2022.

Pentru mai multe detalii, cadrele didactice și elevii pot contacta Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din fiecare județ și sector: http://ana.gov.ro/despre-institutie/reteaua-nationala/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.