Acasă Politic Mesajul premierului cu prilejul Zilei SIE

Mesajul premierului cu prilejul Zilei SIE

DISTRIBUIȚI

163391 – 08022022 – ”Cu exact 32 de ani în urmă, structurile de informații externe ale României îmbrăcau o altă haină, adaptată noii orientări a țării către lumea democratică. Obiectivele de apărare a țării și a intereselor statului român în fața unor potențiale pericole din plan extern reprezintă o misiune nobilă, de mare responsabilitate și deosebit de dificilă în același timp, pe care profesioniștii Serviciului de Informații Externe o desfășoară permanent.

Specificul atât de complex al activității acestei structuri implică profesionalism la cote foarte înalte, patriotism și dedicare din partea celor care activează în acest domeniu, oameni capabili să își asume chiar și situații de risc pentru a-și îndeplini misiunile în slujba țării. Ca militar, sunt convins că ceea ce îi motivează pe acești profesioniști din intelligence pentru îndeplinirea cu succes a fiecărei misiuni sunt, în primul rând, curajul și devotamentul față de țară și au toată admirația mea pentru aceasta.

Contextul global, în permanentă schimbare, necesită o adaptare continuă la situații de orice natură și amenințări noi, pentru că prevenirea unor potențiale pericole reprezintă cea mai bună apărare a intereselor strategice, economice, militare sau de securitate ale României, de care depinde și siguranța fiecărui român. Și chiar dacă munca oamenilor din aceste structuri de informații externe nu generează știri, noi știm că ei sunt mereu la datorie.

Respect și apreciere pentru munca acestor eroi discreți ai României! Mult succes în viitoarele misiuni!

La mulți ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.