Acasă Social Modificări importante la Programul Rabla pentru Electrocasnice

Modificări importante la Programul Rabla pentru Electrocasnice

DISTRIBUIȚI

 163485 – 15022022 – Ministerul Mediului anunţă modificări importante la Programul Rabla pentru Electrocasnice. Cea mai importantă schimbare este că nu mai putem cumpăra televizoare noi cu ajutorul voucherelor.

Mai multe modificări sunt anunțate într-un proiect care se află în dezbatere publică timp de zece zile pe site-ul Ministerului Mediului.

Printre cele mai importante modificări se numără faptul că românii care vor să scape de aparatura veche nu mai pot să își cumpere televizoare. Decizia a fost luată după ce în ultimii ani au fost înlăturate de pe piață televizoarele care erau mari consumatoare de energie, iar programul finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu a stat la baza acestei eliminări.

O altă schimbare importantă este legată de faptul că dacă un beneficiar solicită un voucher și nu îl folosește, atunci acea persoană nu mai poate beneficia de un alt voucher timp de un an.

O altă modificare se referă la perioada în care pot fi folosite voucherele. Acestea nu mai sunt valabile 14 zile, ci doar șapte zile.

Bugetul alocat pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice pentru anul 2022 este de 100 de milioane de lei, iar programul va începe pe data de 5 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.