Acasă Anchete Percheziții la traficanți de droguri din Capitală, Ilfov și Prahova

Percheziții la traficanți de droguri din Capitală, Ilfov și Prahova

DISTRIBUIȚI

163494 – 15022022 – La 14 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, au desfășurat o activitate de prindere în flagrant delict, ulterior fiind puse în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Prahova, precum și 30 de mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 700 de grame de cannabis, 300 de grame de rezină de cannabis, 5 grame de cocaină, 100 de comprimate ecstasy și seminţe de cannabis.

Totodată, au fost ridicate 5 telefoane mobile, o pușcă cu aer comprimat, 3 cântare, 5 grindere și mai multe bunuri folosite la depozitarea şi porţionarea drogurilor, precum și 4.800 de lei și 360 de euro.

Începând cu luna iulie 2021, polițiștii au documentat activitatea unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc şi mare risc, în județul Prahova.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu cannabis, rezină de cannabis, cocaină și comprimate ecstasy din Spania, substanțele ilicite fiind comercializate către consumatori din județul Prahova.

Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești pentru audieri, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore a 3 dintre persoanele bănuite, față de alte două fiind luată măsura controlului judiciar.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de persoanele reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.