Acasă Politic Președintele Klaus Iohannis: Nu am abandonat demersurile pentru Schengen

Președintele Klaus Iohannis: Nu am abandonat demersurile pentru Schengen

DISTRIBUIȚI

 163533 – 18022022 – Președintele Klaus Iohannis nu a abandonat demersurile pentru aderarea României la spațiul Schengen. Este răspunsul la întrebarea jurnalistului TVR Lucian Pîrvoiu, după după reuniunea informală a Consiliului European de la Bruxelles, unde au avut loc discuții pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei.

Lucian Pîrvoiu: Aș dori să știu dacă în marja întâlnirii pe care ați avut-o cu președintele francez ați adus în discuție și dosarul Schengen? Vă întreb asta pentru că viziunea franceză în acest domeniu este mai întâi reformarea prin formarea Consiliului Schengen și întărirea frontierelor externe și abia apoi extinderea. Mă gândesc că, în contextul ultimelor evoluții de securitate, am avea șansa să-i convingem pe prietenii noștri francezi că o reformare cu integrare ar fi poate mai eficientă.

Președintele Klaus Iohannis: Aseară nu a fost temă de discuție, și, în consecință, aseară nu a fost discutată această chestiune, însă am discutat-o cu altă ocazie și cu toții, împreună, suntem conștienți că această situație trebuie rezolvată. Însă este un proces, după cum știm deja, foarte lung, cu foarte multe evaluări și evaluări intermediare, însă pot să vă spun că eu nu am abandonat demersurile pentru Schengen. România este în continuare interesată și este un obiectiv strategic pentru noi, deci, vom continua discuțiile pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.