Acasă Anchete Interne Program de asistență mobilă, adresat persoanelor aflate în stare privativă de libertate

Program de asistență mobilă, adresat persoanelor aflate în stare privativă de libertate

DISTRIBUIȚI

163567 – 21022022 – Agenția Națională Antidrog (ANA) implementează Programul de Asistență Mobilă (PAM), care funcţionează, zilnic, prin intermediul unei echipe mobile de asistenţă.

În cadrul acestui program, sunt furnizate servicii medicale specializate (inclusiv continuitatea tratamentului substitutiv cu metadonă) pentru persoanele consumatoare de droguri ce se află în stare privativă de libertate la nivelul centrelor de reţinere și arestare preventivă din București.

Reţeaua de servicii de asistenţă accesată de echipa PAM este constituită din furnizori din comunitate, publici, privaţi, organizații nonguvernamentale, precum şi din furnizorii sistemului penitenciar, reprezentaţi de unităţile penitenciare.

În anul 2021, prin intermediul Programului de Asistență Mobilă, 60 de persoane aflate în centre de reținere și arestare preventivă, de la nivelul municipiului București, au beneficiat de tratament cu metadonă.

După finalizarea perioadei de reţinere sau arestare preventivă, beneficiarii au fost referiți, după caz, către un program de tratament substitutiv din cadrul sistemului penitenciar sau către programul de asistenţă în evidenţa căruia acesta se afla anterior stării de reţinere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.