Acasă Social Sanatate Rafila: Peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile sunt cu tulpina...

Rafila: Peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile sunt cu tulpina Omicron

DISTRIBUIȚI

 163575 – 21022022 – Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că tulpina Omicron devine cvasi-dominantă, peste 95% din totalul secvenţierilor arătând că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu această tulpină.

„Trendul descrescător se menţine atât în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cât şi rata de pozitivare. Înregistrăm, de asemenea, un număr descrescător al cazurilor de deces. Ceea ce este oarecum stabil, un trend slab descrescător este însă numărul de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă, care este cantonat în jurul a 1.100 de persoane internate. (…) Tulpina Omicron devine cvasi-dominantă în România şi peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile sunt cu această tulpină”, a spus Rafila, la o conferinţă de presă.

Alexandru Rafila a anunțat trecerea „cu bine” de valul Omicron imediat după ce a prezentat ultimele date în evoluția pandemiei, care arată că încă „e stabil numărul de pacienți în ATI”, în jur de 1.100 și că pentru a discuta despre un calendar al relaxărilor este necesar ca numărul pacienților la Terapie Intensivă să înregistreze „o scădere semnificativă”.

“Am trecut cu bine de acest val, a fost o abordare corectă din punctul de vedere al sănătății publice, care a menținut deschise școliule, a menținut deschise activitățile economice și care în final cred că se va solda și cu mult mai puține victime”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul s-a declarat încrezător că „în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de cazuri. (…) Cred că vom ajunge în 3 săptămâni la un număr de cazuri noi cu trei cifre în raportarea zilnică”.

„Sper să avem sărbătorile de Paști fără restricții”, a menționat ministrul Sănătății.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.