Acasă Social Aparare Reuniunea extraordinară a miniștrilor Apărării în format B9, prin videoconferință

Reuniunea extraordinară a miniștrilor Apărării în format B9, prin videoconferință

DISTRIBUIȚI

 163642 – 25022022 – Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a co-prezidat joi, 24 februarie, împreună cu omologul polon, Mariusz Blaszczak, și cu participarea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, reuniunea extraordinară a miniștrilor apărării în Format București 9 (B9), organizată, prin videoconferință, în contextul agresiunii armate a Federației Ruse asupra suveranităţii și integrității teritoriale a Ucrainei.

Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate a coordonării pozițiilor oficiale, înainte de Summitul NATO și Summitul B9, planificate a se desfășura vineri, 25 februarie, la nivelul șefilor de stat și guvern.

În cadrul intervenției sale, ministrul român al Apărării a condamnat în termeni fermi agresiunea în desfășurare a Rusiei împotriva Ucrainei, menționând că atitudinea Rusiei reprezintă o violare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internaţional şi a tuturor angajamentelor asumate de Moscova, inclusiv față de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

Demnitarul român a subliniat importanța unității și solidarității în cadrul Alianței Nord-Atlantice acum mai mult ca niciodată și a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianței în vederea consolidării posturii de descurajare și apărare pe întregul Flanc Estic al NATO.

Ministrul român al Apărării a transmis sprijinul deplin pentru implementarea și aplicarea măsurilor adoptate de NATO şi a informat miniştrii apărării B9 şi SUA despre o serie de măsuri adoptate la nivel naţional, pentru punerea în aplicare a deciziilor aliate privind planurile de apărare şi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO. Totodată, a exprimat faptul că România este pregătită pentru managementul fluxului de refugiaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.