Acasă Externe Un catolic chemat să medieze între ortodocși

Un catolic chemat să medieze între ortodocși

DISTRIBUIȚI

163486 – 15022022 – Ucraina este deschisă ideii ca Vaticanul să medieze conflictul pe care îl are cu Rusia și își dorește o vizită cât mai curând a Suveranului Pontif, a spus, luni, noul ambasador ucrainean la Vatican, relatează Reuters.

Andrei Yuraș, ambasadorul ucrainean la Vatican, spune că există invitații pentru o vizită a Papei și din partea politicienilor dar și din partea oficialilor Bisericii Catolice. El a amintit și că, anul trecut, Volodimir Zelenski a declarat că Vaticanul ar fi „un loc ideal pentru negocierea sfârșitului războiului din Donbas”.

Diplomatul ucrainean a reiterat deschiderea Kievului pentru ideea ca Papa să medieze conflictul cu Rusiei cu Ucraina, după ce regimul Putin a adus mai mult de 100.000 de militari la granițele Ucrainei.

„Din ce înțeleg, Vaticanul ar fi gata și fericit să creeze această posibilitate de a-i aduce pe cei doi lideri față în față. Ucraina este complet de acord cu folosirea acestui loc foarte influent și foarte spiritual pentru o întâlnire. Dacă Rusia confirmă că se va așeza la masă, Ucraina va răspunde imediat într-un mod pozitiv”, a spus diplomatul ucrainean.

Recent confirmat în funcție, Yuraș a reiterat o invitație mai veche a catolicilor ucraineni, care își doresc o vizită din partea Papei.

Vaticanul a mai fost, în ultimele decenii, implicat în medieri de conflicte, de exemplu în Sudanul de Sud, între Chile și Argentina sau între Statele Unite și Cuba.

Ucraina este, predominant, o țară ortodoxă, însă aproximativ 10% din populația sa este greco-catolică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.