Acasă Social Sanatate Valeriu Gheorghiță: Ar trebui să testăm de șase ori mai mult

Valeriu Gheorghiță: Ar trebui să testăm de șase ori mai mult

DISTRIBUIȚI

 163313 – 02022022 – Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat, marți la B1TV, că pentru a avea un procent mai aproape de realitate a infectărilor cu Covid-19 ar trebui să testăm de șase ori mai mult, respectiv circa 5-600.000 de teste pe zi.

„A crescut capacitatea de testare, într-adevăr, însă nu este comparabilă cu ce se întâmplă în celelalte țări. Când crești de la 60.000 de teste la peste 100.000 este un progres important, dar nu înseamnă că este suficient. Așa cum a fost și cu vaccinare în octombrie, crescusem la un număr mult mai confortabil care ne dădea perspectiva că vom recupera din deficitul pe care îl aveam”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul consideră că deși capacitatea de testare a crescut în România, totuși nu este suficientă pentru a raporta un număr real de noi infectări cu Covid-19.

„Măsurile de sănătate publică au o fundamentare nu doar de expertiză medicală ci se iau în calcul și impactul social, economic, etc. Decalajul între numărul real de infectări și ceea ce raportăm este mult mai mare în România față de alte țări. Noi încă nu testăm suficient.

Ca să poți să ajungi la un număr cât mai aproape de realitate ar trebui să testezi atât de mult încât rata de pozitivare să ajungă în jur de 5%, deci ar trebui să testăm de șase ori mai mult, cam 5-600.000 de teste pe zi, asta ar fi la modul ideal”, a spus Valeriu Gheorghiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.