Acasă Cultura/Media 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului

27 martie, Ziua Mondială a Teatrului

DISTRIBUIȚI

 164080 – 27032022 – „Doi ani de COVID-19 au tocit simțurile oamenilor, le-au îngustat viețile, au rupt legături, ne-au adus la nivelul zero al viețuirii omenești. Ce semințe vor trebui plantate sau replantate în acești ani, care sunt buruienile mult prea mari care ne-au năpădit și care trebuie smulse în totalitate și pentru totdeauna? Sunt atât de mulți oameni aflați la limită.” este un fragment din mesajul transmis de Peter Sellars, regizor de teatru și operă, director de festival, cu ocazia Zilei mondiale a teatrului.

Anul acesta, Ziua Mondială a Teatrului împlineşte 60 de ani. Din 1962 până astăzi, 60 de figuri semnificative ale teatrului au contribuit cu gândurile lor despre teatru, cultură și pace prin mesajele de Ziua Mondială a Teatrului. Drept urmare, această zi este sărbătorită la nivel global pentru a reaminti oamenilor de marea putere pe care teatrul o are.

În acest an, sărbătorirea Zilei Mondiale a Teatrului se va concentra asupra tinerilor, a următoarei generații, a artiștilor în curs de formare. Prin acest eveniment emblematic, Institutul Internaţional de Teatru (ITI) dorește să ofere următoarei generații de artiști și profesioniști în artă o platformă cu ajutorul căreia să poată face schimb de idei și prin intermediul căreia să se poată prezenta lumii.

În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internaţional e invitată să comunice reflecţiile sale asupra celei mai vechi forme artistice, teatrul. Mesajul internaţional, tradus în peste 50 de limbi, este citit spectatorilor înaintea reprezentaţiei din seara zilei de 27 martie, apoi este publicat în ziare şi reviste, difuzat la radio şi televiziune. Primul mesaj de Ziua mondială a teatrului a fost scris în 1962, de Jean Cocteau.

În 2022, mesajul este transmis lumii întregi de către Peter Sellars, regizor de teatru și operă, director de festival.

Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.