Acasă Economie Adrian Chesnoiu: ”Producem alimente și produse agroalimentare suficiente astfel încât să fim...

Adrian Chesnoiu: ”Producem alimente și produse agroalimentare suficiente astfel încât să fim independenți din punct de vedere alimentar”

DISTRIBUIȚI

 163882 – 14032022 – Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a precizat duminică, în cadrul unei declarații susținută alături de reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul agriculturii și industriei alimentare, că ”România are stocurile necesare de ulei astfel încât să ne asigurăm necesarul până la noua recoltă, producem alimente și produse agroalimentare suficiente astfel încât să fim independenți din punct de vedere alimentar”.

Chesnoiu a mai spus că există o monitorizare săptămânală a datelor pentru a nu apărea dezechilibre în aprovizionarea cu produse agroalimentare.

”Există foarte multe analize și există foarte multe luări de poziții în spațiul public. Îi invit pe români să se informeze doar din surse credibile. Punem la dispoziția mass-media și a cetățenilor români toate datele necesare astfel încât să nu apară îngrijorări suplimentare sau îngrijorări nefundamentate cu privire la aprovizionarea cu alimente”, a mai spus Chesnoiu.

De asemenea, ministrul a explicat că în ultimii doi ani agricultura românească a fost expusă unor factori de risc extern, care s-au manifestat destul de pregnant, cărora li se adaugă acum agresiunea militară din Ucraina, care are impact la nivel global, dar că trebuie făcută o separare între ceea ce înseamnă România în harta producătorilor de cereale și producătorilor de alimente și ce înseamnă celelalte state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.