Acasă Externe Ajutoare umanitare pentru Ucraina și din China

Ajutoare umanitare pentru Ucraina și din China

DISTRIBUIȚI

163791 – 07032022  – China este pregătită să joace un rol constructiv în actula criză din Ucraina pentru a facilita dialogul pentru pace și a lucra alături de comunitatea internațională atunci când este necesar, pentru a media, a declarat luni ministrul de externe chinez Wang Yi, citat de ChinaDaily.

Într-o conferință de presă, oficialul chinez a afirmat că pentru rezolvarea actualei crize din Ucraina, țările trebuie să susțină scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite și să respecte și să protejeze suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor.

„Trebuie să aderăm la principiul securității indivizibile și să ne adaptam preocupărilor legitime de securitate ale părților implicate. Trebuie să soluționăm disputele prin mijloace pașnice prin dialog și negociere. Și trebuie să avem în vedere pacea și stabilitatea pe termen lung a regiunii și să punem în aplicare un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil”, a spus Wang.

El a mai opinat că, cu cât situația este mai tensionată, cu atât discuțiile sunt mai importante. „Cu cât dezacordul este mai larg, cu atât mai mare este nevoia de a sta și de a negocia”, a adăugat el.

Wang a cerut eforturi pentru a preveni o criză umanitară la scară largă în Ucraina și a anunțat că Societatea Crucii Roșii din China va trimite în curând asistență umanitară de urgență Ucrainei, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.