Acasă Anchete Interne ANA: Seminar Lions Quest – Abilități pentru adolescență

ANA: Seminar Lions Quest – Abilități pentru adolescență

DISTRIBUIȚI

  164145– 31032022 –  Agenția Națională Antidrog şi Asociaṭia Cluburilor Lions District 124 România, prin Clubul Lions Bucureşti Decan, au organizat cel de al patrulea seminar Lions Quest – Abilități pentru adolescență, în perioada 29-30 martie 2022, la Palatul Național al Copiilor din București.

La seminar au participat 18 specialiști din Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din Botoșani, Brăila, Constanța, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și din sectoarele 3 și 5, precum și doi specialiști ai Direcției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și doi consilieri școlari din școli gimnaziale din București și Ilfov.

Participanții s-au familiarizat cu noi strategii didactice oferite de programul Lions Quest,  menite să prevină consumul de alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor și axate pe abordarea educațională cunoscută sub denumirea de „învățare socială și emoțională”, ce cuprinde cunoștințe, abilități și atitudini din cinci arii de competență: conștiința de sine, autocontrolul, conștiința socială, aptitudinile relaționale şi luarea de decizii responsabile.

Experți şi organizații de renume din întreaga lume recunosc programul Lions Quest pentru eficiența lui în domeniile învățării socio-emoționale, prevenirii consumului de droguri şi alcool, precum şi al învățării prin servicii, în folosul comunității. Programele Lions Quest, finanțate de Fundația Internațională a Cluburilor Lions, au primit calificative înalte de la Colaborative for Academic, Social and Emotional Learning (CASEL), institut fondat de Daniel Goleman, autorul „Inteligenței emoționale”. De altfel, programul a fost listat și de Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA), ca un program bazat pe dovezi, evaluat pentru calitatea cercetării și disponibilitatea pentru diseminare.

Agenția Națională Antidrog şi Asociaṭia Cluburilor Lions District 124 România şi-au asumat un parteneriat serios privind extinderea și diversificarea intervențiilor de prevenire a consumului de alcool, tutun sau droguri și implementează, începând cu anul școlar 2021-2022, proiectul pilot „Abilități pentru acțiune”, adresat liceenilor.

De asemenea, la nivel local, cluburile Lions organizează activități ȋn parteneriat cu Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), identificând obiective de acțiune comune şi angajându-se să lucreze împreună pentru a dezvolta strategii de creștere a gradului de conștientizare și de educație privind riscurile pe care le presupune consumul de droguri ilicite și toleranța la drogurile licite (tutun și alcool) ȋn unitățile de ȋnvătământ.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.