Acasă Social Educatie Angajări de profesori fără concurs, dintre studenți sau cadre didactice pensionare, în...

Angajări de profesori fără concurs, dintre studenți sau cadre didactice pensionare, în școlile în care se înscriu elevi ucraineni, anunțate de Ministerul Educației

DISTRIBUIȚI

163789 – 07032022 – Pentru asigurarea resursei umane în școlile în care refugiații ucraineni se vor înscrie, inspectoratele școlare județene au fost anunțate de Ministerul Educației că vor putea angaja cadre didactice prin derogare de la 4 articole din Legea Educației. Este vorba despre articolele care stabilesc angajările prin concurs, pe baza formării normelor didactice și durata contractelor de angajare.

În adresa trimisă vineri seara inspectoratelor, Ministerul Educației își anunță intențiile de modificare a cadrului legislativ pentru situația excepțională în care refugiații din Ucraina se înscriu în sistemul de învățământ. Copiii se vor putea înscrie ca elevi audienți.

Angajările de studenți și cadre didactice pensionare vor putea fi făcute prin excepție de la 4 articole din Legea Educației.

„Inspectoratele școlare vor asigura resursa umană pentru cuprinderea tuturor copiilor,
cetățeni ucraineni, în sistemul de învățământ preuniversitar românesc, prin următoarele măsuri:

– asigurarea resursei umane necesare desfășurării activităților didactice; în situația în care resursa umană adecvată nevoilor de comunicare ale copiilor ucraineni este insuficientă/inexistentă, prin derogare de la prevederile art. 247, art. 248, art. 254, art. 262 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, activitatea didactică și activitatea de consiliere școlară va putea fi realizată și de către studenți din universitățile de stat/particulare din România sau de către cadre didactice pensionare”, prevede adresa trimisă vineri seara.

In continuare  edu.pedu.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.