Acasă Externe Austria revine la restricții după ce a crescut numărul de infectări cu...

Austria revine la restricții după ce a crescut numărul de infectări cu SARS-CoV-2

DISTRIBUIȚI

 163976 – 21032022 – Austria reintroduce, de miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție FFP2 în interior, în toată țara, pe măsură ce, în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este în creștere. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Johannes Rauch, care a adăugat că în spitale și casele de bătrâni situația este ”tensionată”, anunță Politico.

Într-o conferință de presă susținută vineri, Rauch a mai anunțat că, deși nu-i place să facă acest anunț, și regulile de izolare vor fi revizuite.

Rauch a mai spus că relaxarea măsurilor de restricție a venit prea devreme. Austria este prima țară din UE care a reintrodus restricții mai dure în timpul valului actual.

”O îmbunătățire a situației nu se întrevede în următoarele săptămâni”, a declarat ministrul austriac al sănătății, adăugând că ”situația tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se anticipase”.

Austria a ridicat restricțiile pe 5 martie, obligativitatea purtării măștii de protecție FFP2 rămânând însă în spitale, transport public și magazine esențiale.

Vineri, Germania a decis ridicarea mai multor restricții Covid-19, în ciuda ratelor de infectare ridicate, iar Italia se pregătește pentru o relaxare treptată a măsurilor în următoarele săptămâni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.