Acasă Social Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivității: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în...

Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivității: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în toată Europa  

DISTRIBUIȚI

 164093– 28032022  –Valorile de radioactivitate sunt în limite normale la nivelul întregii Europe, inclusiv în Ucraina, a anunțat duminică seară Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu, potrivit Ministerului Mediului de la București. Precizările vin în urma apariției unor informații privind incendii de vegetație în zona centralei nucleare de la Cernobîl, în Ucraina.

„Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluarilor specialiștilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat”, au transmis duminică seară Ministerul Mediului și Administrația Națională de Meteorologie, într-un comunicat comun.

Potrivit Centrului European pentru Monitorizarea Radioactivității, nivelul radioactivității este în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina.

„Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmărește permanent indicatorii la nivel european, a confirmat, în această seară (duminică seară – n.r.), că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina”, se arată în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.