Acasă Cultura/Media CNA: Amendă 5.000 de lei Pro TV, somație publică – România TV

CNA: Amendă 5.000 de lei Pro TV, somație publică – România TV

DISTRIBUIȚI

 164118 – 30032022 – Întrunit în ședință publică la 29 martie 2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice următoarele sancțiuni:

– amendă de 5.000 de lei postului Pro TV, pentru că la difuzarea spotului de promovare a serialului „Vlad”  în data de 14.11.2021, ora 9.30, a încălcat dispozițiile art. 23 alin. (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, conform cărora „Programele 12 se difuzează numai după ora 20,00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 12 de culoare alba”;

–  somație publică postului România TV, deoarece în cadrul emisiunii informative „Știrile România TV” din 20.11.2021, ora 12.00, a fost prezentată o știre despre procesiunea de deshumare a unui stareț fără a se ține cont de  prevederile art. 29 alin. (2) din Codul audiovizualului, conform cărora „Înainte de difuzarea unor imagini şocante, a unor scene de violenţă sau cu impact emoţional negativ care pot impresiona în mod neplăcut telespectatorii, aceştia vor fi avertizaţi verbal: „Atenţie! Imagini care vă pot afecta emoţional.”, menţiune ce va fi şi afişată static şi lizibil; radiodifuzorii nu pot prezenta scene de violenţă în mod repetat în cadrul aceleiaşi producţii audiovizuale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.