Acasă Cultura/Media CNA: Posturi de televiziune din Ucraina – retransmise de canalele TVR, pentru...

CNA: Posturi de televiziune din Ucraina – retransmise de canalele TVR, pentru a fi urmărite de refugiații din țara noastră

DISTRIBUIȚI

 163858 – 11032022 – Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, joi, o adresă a Televiziunii publice române referitoare la introducerea în grila canalelor TVR 3, TVR Internaţional, TVR Cluj şi TVR Iaşi a unui program special dedicat refugiaţilor, realizat prin preluarea transmisiilor produse de televiziunea publică din Ucraina şi alte posturi de televiziune din Ucraina.

Transmise prin satelit, acestea vor fi, în general, programe informative care nu afectează structura serviciului de programe a canalelor menţionate.

„Este foarte important gestul pe care îl face TVR să îi susţină pe migranţi prin difuzarea de informaţii despre ce se întâmplă acasă în limba lor”, a spus Cristina Pocora, membru al CNA, decizia Televiziunii publice fiind salutată şi de Monica Gubernat, preşedinte de şedinţă.Valentin Jucan, membru al CNA, a propus ca să fie solicitată şi cabliştilor retransmiterea anumitor programe.

„Şi aici mă refer mai ales la cei care pot să transmită pe zona de graniţă. Am putea să-i întrebăm dacă sunt dispuşi să facă aşa ceva. Sau măcar nişte programe pentru copii în ucraineană, fiindcă sunt foarte mulţi copii la graniţă, iar aceasta este o chestiune care chiar a fost ridicată de către autorităţile care organizează aceste tabere de refugiaţi”, a spus Jucan. Monica Gubernat a arătat că acest lucru este „în lucru”.

„Ştiţi foarte bine că suntem în contact cu autoritatea din Ucraina, le transmitem acum prevederile legale, astfel încât să se uşureze această retransmisie. Dar cabliştii vor lucra pe bază de lege şi pe bazăm de acte”, a punctat Gubernat.Ea a mai anunţat că şi Radio România a preluat, prin streaming, Radioul public din Ucraina şi-l retransmite. Sursa:stiri.tvr.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.